Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Acceptans var lösenordet






I mörkret fanns en dörr
som ledde till ljuset

längtade dit
ville fly från det som var

en speciell dörr som bara öppnades
om lösenordet var rätt

provade och provade
men dörren förblev stängd

accepterade det som hänt
då öppnades dörren




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 468 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2016-11-28 11:52



Bookmark and Share


  Millner VIP
Rätt.
2016-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
Så bra...ibland är det bättre att ta ett steg bakåt istället för att försöka forcera fram något...
2016-12-02

  StinaJ VIP
Kloka ord.
2016-12-01

    Dan Myrbeck
Tänkvärt...

I P1:s Kropp & Själ ska de ha temat att tänka bakvänt, och de nämnde exemplet att just acceptera istf att
kämpa mot.
2016-11-29

  Eva Helene VIP
Vilken bra bild! Fint att nå fram till ett accepterande.
2016-11-29

  Lars Hedlin
Insiktsrikt!
2016-11-29

  Anya VIP
Jaa ibland är det så att först när man accepterar något jobbigt blir situationen lättare. Bra målande bild av dig.
2016-11-29

  Gunnel Eriksson VIP
Åter igen en bra liknelse.
Du är en mästare på sådana.
2016-11-29

  walborg
En visdomserfarenhet
2016-11-29

  Blomma-Stjärna VIP
det enda - för att inte gå runt och skälla på en verklighet som redan är visad och passerad - att acceptera sanningen - först då kan man på riktigt se en ny port att gå igenom för att fortsätta vidare!
2016-11-28

  lila fjäderblomman VIP
Finns en stor insikt här!

2016-11-28

  Marianne Räf
Är säkert nånn fin å jyst innebörd i
det ordet.. Men, jag tänker att å
anda sidan finns det mkt som är
oacceptabelt... <3
2016-11-28

  Janina Kaminska
Ja, acceptans är nyckel. Underbar, tänkvärd dikt.
2016-11-28

  Maria Sundelin VIP
Igenkännande
Kramar
2016-11-28

  Rise Little One
Det tar tid att komma dit, men det är skönt efteråt ...
2016-11-28

  Respons VIP
Vägen framåt går genom acceptans istället för motstånd - eller? Dikt som väcker tankar!
2016-11-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland är acceptans det enda rätta. Klokt skrivet!
2016-11-28

    ej medlem längre
Det prövar tålamodet ibland...
2016-11-28

  Flicis VIP
Fantastisk tankegång.
2016-11-28

  Öknens Ros VIP
acceptans det enda rätta ibland.
2016-11-28

    ej medlem längre
Klokheten bor hos dig och i dina ord.
2016-11-28

  överlevaren VIP
BRA...om att lyssna inåt!
2016-11-28

  Niliboy
Fint om möjligheterna att öppna dörren för ens poesi å att få uppleva ljuset. För mig svåråtkomligt....
2016-11-28

  M.Eta
Dessa lösenord!!! Dagens nycklar.
En text med djup bakgrund i modern tappning. Fint!
2016-11-28

  Larz Gustafsson VIP
Finns det hos svt?
2016-11-28

    ej medlem längre
det gäller komma ihåg sina lösenord.
2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP