Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
egen bild Foto av Eva Akinvall


Förbaskade Förpackningselännde

 

En gång i veckan

räcker ej

ibland får man tömma påsen

en gång om da'n,

Fy f'n.

Eländes elännde

Hur kan det bli

en sådan förpackningshysteri

får jag nu just

 

Så häromdagen jag tog promenaden

uppå lilla staden, eller snarare vår lilla by

Och in trädde jag i affären, den vid torget

så började min lilla inhandlarvandring gång upp

och gång ned och ibland samma gång flera gånger

ibland en gång för mycket, en gång missade jag en gång helt!

Jag lyfte varor i olika förpackningar, det var plast, konserv, det var papper

och lade dem i butikens korg på hjul

Ja det var ju som vanligt men sedan blev det kul

Väl framme i kassan, jag börja' lassa , som vanligt faktiskt där också

Men så när jag betalat så tog jag först ut potatisen ur papperspåsen och lade dem i en medhavd skål

och sedan öppnade jag för risgrynen och lät dem rinna rassla ned i den bunke med lock jag tagit med

Burken med tomatpuré fick släppa locket med ett klick och sedan grävde jag ur den med en medhavd sked

och lät den klickas ned i gammal burk som jag rengjort och återanvända, t o m med samma etikett

Så kom senapen ut i luften, det dofta' jul i hela butiken nu

Sen var det sojafärsen och quornbitarna, broccolin samt ärtorna, som slapp ur sin plast och i en ask lades raskt.

Äggen vart det liknande med, en återanvänd låda för ägg fick de nu flytta till.

Så fortsatte jag en liten stund, med chips och karameller, och pasta, mjölk, smör och ost

Jag vek ihop alla förpackningarna ganska prydligt - det fyllde nästan två kassar av plast! Så överlämnade jag dem till expediten och sade att dem kunde de få tillbaks för de var onödiga att ta med hem, de ska ju ändå slängas snart

 

Åh nu så lever jag ett lättare liv vad gäller avfall

Du må tro att det är så skönt så skönt

Nästan inga sopor, bara matavfallet,

och nästa steg blir att göra samma på vinbutiken vår i vår

Jag hoppas att man får , att det går...

lite mera risker, kanske, mer förargelse...? Särskilt när man tömmer 3-literspack i sparad flask...

Jag får nog samla mod.

Men friskt vågat

hälften vunnet, så det sägs

och från förpackningselänndet man då befrielse helt vunne!

 

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 553 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-28 16:37



Bookmark and Share


    tramp
Roligt ! Tankeväckande hoppas att vi snart får refill för burkar med sill :-)
2016-11-28

    ej medlem längre
Hahaha, vilken bra idé! Och vilken kul text! Det tar nog lite tid men så slipper du sopsortering, jättebra! Tänk att det blev så mycket förpackningar, det tänker man inte på!
2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)