Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kretslopp

Det är inte hjärtat,
som ska springa pansar
Det är benen,
som ska gå
Driva genom kaoset
så hjärtat kan slå, dina
öppna och infarktnära slag
Glöm aldrig
Göm aldrig,
Spring pansar, slå blod
så syresätter du alla, dina
dolda vinklar
i rörelse, varsamt vilande
naken,
som vapen
så slipper du stå stilla och skämd
uppdämd: Bakom vallgravar av billigt vin
bunden till krympande malörtskvadrater
med ett hjärta av pansar




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-11-28 17:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bättre med ett mjukt hjärta som kan känna...
2016-12-02

  alicja lappalainen VIP
..känslor och livet beroende från varandra stängda i eget kretslopp. Dikten söker och hittar balans i frågan om levnadssätt.

2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP