Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Hur kan vi hjälpa fåglarna på vintern? egen bild vid Pampas Sjökrogen Festvåning i Pampas Marina. Solna.


Vad blir kvar av Sverige om vi har ej ens fåglarna vid liv

Vad är kvar av Sverige om vi inte har ens fåglarna vid liv till våren?

 http://www.bing.com/videos/search?q=vinterf%c3%a5glar&view=detail&mid=B55E79D533BAAC8F2491B55E79D533BAAC8F2491&FORM=VIRE

En appellation till medmänsklighet i väntan på våren!

 

- Som alla vet i Stockholm härjar sork eksem, flock råttorna bygger hus överallt i vatten ledningar, på bakgårdar, i rabatter, mellanvägar, parker, m, f. sak som har orsakat att Anticimex får nu lägga giftigalådor. Men det kräver också vakt på sitt jobb inte näbba sig och nosa hundar och fåglar på…

 

2 Tv lokala nyheter presenterar att koraler i Australia som är på försvinade, och den andra att år 2011 har registrears 34 000 svenska hemlösa, som är beroende av stadsmissionen, och mörketal som lämnar sig billigt bland dem rikas hushåll tillägger gatans röster.

Då på svensk fågel sång ingen hinner tänka på klart bara på koma själva ut till våren med livet behåll, levande och med minimala fall sköld, grop frakturer och invärtes hälsoskador.

 

Broddar!

– Gratis Lovades till pensionärer av skattemyndigheten, nu finns bara på apoteken och Clas Olson på över ett par hundralappar. Tunnelbana kort kostar som en rese biljett till maldiverna. Så det fins mycket att skämmas över vårt samhälle och beskydd myndighet.

 

Då att komma till lantisar hemtrakter till sommaren och lyssna på en fågel sång borde kosta skjorta på dem rika!

 Fattiga pensionerer  hindras roligheten i Stockholm medan i andra länder uppmuntras med gratis metro kort för pensionärer.

 

 

Kungarna deras överlevnad till stor del beror på oss, vår trädgård eller balkong kan bli platser där fåglarna att hitta mat.

 

Fåglarnas matsal i olika former, gjorda av trä, kokosnötsskal eller torkade pumpor där munterhet sedimentera och av frön som de hjälper bränsle en handfull fåglar som lever i vinter.

 

Solrosfrön, hampa och min favorit menyn Ben utgör små varelser, och ister eller bacon ta mer fett i kosten, alla hjälpa dem möta kylan.

 

 

Ländernas ornitologiska Societet tillsammans med volontärer utför olika projekt genom vilka varje vinter placeras matbord i den botaniska trädgården och innergården. På bord levereras med frön, och utgör en plats där fåglar kommer att samlas med nöje så att där matplats naturälskare njuta av märker dem.

 

Kvarstår men att prova och i ett nötskal, med en handfull frön, i ett hörn av din balkong eller trädgård att skapa en mötesplats för dina fåglar.

 

Ps. jag tackar på förhand Ni får komentera jag går nu och lättar efter  köpa broddar för sko  m.m…

http://www.dagensps.se/pengar/nyanlanda-checkar-in-pa-hotell/

 
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-29 08:50Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP