Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Munken

Munk, massuppbåd kring min dag,
kring en stackars lykta, tom,
av ett kyligt omsvep.

Jag visste ljusen, och så,
men doften av någon
var vuxen i människans Jag.

Hans dialekt, ond,
parallell med hans kropp.
Pizza och planering.

Han kom alltid ihåg slutsumman,
pyser hem i ett operativt kosmos
av sladder. Han var hel, parfym och krake.

Tobaks- och tips.
I ett samhälle där han snart
var en uppeldad vagabond.

Byxbenet var fickor,
och kopplerskan grå –
en munter paté!

Munkens löfte hade en aura
av konkurrens och replik,
av krydda och kväs.

En stilig ton för en hand
som normalt slog lien mot ungen
för att förnya sin mystik.





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 345 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-12-15 09:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En bra och annorlunda text GILLAS :)
2016-12-18

  aol
En udda utstickande dikt, gillas verkligen
2016-12-16

  Marianne Räf
Helt underbart hur du får fram dessa
"laglösa" verser !! Förr, skrev jag mkt sånnt, -- men du är, ju, en :)
mästare på framställning av dylikt!
2016-12-15

  Marita Ohlquist VIP
En annorlunda munk än man är van vid, eller någon som har "lånat" hans kåpa.
2016-12-15

  i af apa
jag förstår absolut Ingenting
och därför Allting... " En stilig ton för en
hand som normalt slog lien mot ungen
för att förnya sin mystik." det är både
stiligt ruskigt och mystiskt...
2016-12-15

    ej medlem längre
Munken...en krake som var ond...slog lien mot ungen...och kopplerskan, hon var grå. Spännande attribut...doften av någon i ett sammanhang...
Och munkkåpan döljer något...
2016-12-15

    ej medlem längre
hittar alla svar
I, kameleonten
kryssar och bockar -
välkommen In +
2016-12-15

  Anya VIP
Kreativt och intressant. Jag läser flera gånger. Verkar inte som denna munk är sympatisk...fast munkar brukar framställas som goda.
2016-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper