Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinternAtt

 

Fall, jag ville det så

täcka den gulnande klövern

fyll på, hejda inte, du kan lite mer

låt det samlas ja, helt täcka över.

 

Det gamla och sorgsna,

trötta och slitna, det som brukats men nu kan mistas

det fula som i sig är förfärande blekt

under vackervita kan vistas.

 

Byt min klädnad till villande skrud

fyllt av bjällerklang som färdas

nu ska svartnande himmel och stjärneglans

kläs med känslor som vilsamt härdats.

 

Dock god är tiden, rödast av rött

värme till mage och barm

jag tänder min lykta och ler lite trött

åt julljus vid min fönsterkarm.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 624 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-01 19:49



Bookmark and Share


  ULJO
Bra framfört vännen
2016-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP