Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Identitet och mitt motstånd som "andra generationens invandrare"


Arg

Befrielsen svingar ut i takt till röken

Syster sa:
”Du kommer klara det, du kommer komma till toppen”
Pappa sa:
”Jag är med dig i varje steg, min dotter”

Jag förstod aldrig när mamma sa:
”För att komma långt behöver du ge allt du kan, inklusive det dubbla!”

vintern därpå slog det mig när landet blev fullt av snögubbar.



Befrielsen svingar ut i takt till röken

Sverige: Ett land, där grannar går förbi varandra som spöken.

”I svensk skola skriver vi från vänster hörn”, sa fröken.

Ni tog mig till ett ”Svenska 2” möte medan Simon den Söte sneglade på mitt provpapper:
”Psst, Mitra hjälp! Är det två ”P” i tapper?”



Ni lärde mig från grundskolan att våga tycka,
jag började agera, sa ifrån mot lärare, lärde mig kritisera

notera,
att varje mentor jag haft, betraktat det som att attackera.



Befrielsen svingar ut i takt till röken
blåser ut alla de försöken jag försökt bevisa för Anna-Lisa att ”Jag kan, fröken!”

Jag kan!
men Ann kunde aldrig uttala mitt namn, Nej.
Ann kunde aldrig uttala mitt namn.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Mitra
Läst 300 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-02 11:56



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text att läsa och begrunda!
2016-12-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
En vacker dag kommer dem individer som idag med maffia liknade metoder i landet stat i stat fejka monark Sverige, ber dig bli första generation invandrare till svensk stab men då fins inte orsak till det!
Du som är född svensk påtvingas svenska som andra språk? Det förtjänar en spett i ansikte dem ansvariga för landet namn!
Lycka till Mitra.
2016-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Mitra