Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Fredag 2 december 2016

fredag morgon

hade tänkt sova lite längre

vaknar strax efter fem

vänder på mig

försöker somna om

det går inte

så jag går upp

gör i ordning kaffe

sätter i gång radion

tar kaffekoppen med mig till soffan

sitter och ser ut genom fönstret

smuttar på mitt kaffe

lyssnar på radion

tycker om att lyssna på dalaradion

på mornarna

än har den inte börjat

det är vaken som ännu är i etern

kaffet är urdrucket

det finns lite kvar i kannan

jag hämtar det

då börjar dalaradion

jag sitter i soffan med mitt kaffe

lyssnar på radion

känner hur ögonen inte vill vara med längre

går till köket

ställer den tomma koppen på diskbänken

går in i sovrumme

kryper ner i sängen

drar täcket om mig

slumrar till en liten stund

när jag vaknar

har jag sovit en halvtimme

det känns bättre

nu kan jag gå upp äta frukost

ta del av den nya dagen

försöka att inte vara nervös

inför besöket på röntgen

där jag har tid på eftermiddagen

glad att jag får skjuts

slipper åka buss

som är en fasa för mig

om jag skulle bli illamående

vilket händer

lite då och då

och inte alla gånger passar så bra

 

anits 2 december 2016

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 673 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-12-02 18:44



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Härligt att vara dagledig
och kunna ta dagen och
natten som de kommer!
2016-12-06

  ULJO
Fin vardagstext du bjuder på
2016-12-03

  Sofhia Wirström
du berättar så fint
om vardagen
vardagspoesi
2016-12-03

  Eva Helene VIP
Fint - hoppas allt avlöpte väl!
2016-12-03

  Bibbi VIP
Så fint berättat ur Din vardag.
2016-12-02

  Niliboy
Så trevligt berättat å livsglädjen lyser!
2016-12-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP