Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fader förlåt dem

Vad ska man säga om en person

som uttrycker sig kränkande

eller överlägset dumt mot dig ?

Är det någon idé att börja käbbla

med en sådan person

eller försöka omvända hans sinne ?

Jag tror att en sådan person

är så stockdum och har inte vuxit upp

och lärt sig något om mänskligt umgänge

Det enda man kan göra att låta personen vara

och inte försöka ändra hans beteende

Min mor som var född 1900 brukade säga:

"Fader förlåt dem, ty de veta icke vad de göra!"

Jesu kärnfulla ord, som jag tycker man kan ta till sig,

vare sig man är religiös eller inte

De orden uttrycker att sådana personer vet inte bättre

De är fast i sin dumhet

 




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-02 22:23



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja tyvärr... Men det finns hopp om bot och bättring,,, ta tag i dem när det är en annan dag och ställ en fråga om vad livet ska gå ut på, vad de tycker är viktigt i livet,,, alltid kan man hitta en plattform att gå med varandra istället för emot,,,
2016-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP