Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

döende poesi


skymning,


en rodnad breder ut i horisonten


-
fingrar sluter sig fast om penna,

bläck och blad

betonar tankar, absorberar andetag



ett ljus i mörker



mumlar i cirklar, plockar ord av historik

jagar sorg, ber om glädje, ramlar ner till nivåer för att åter stiga

en stund av förväntan, en stund av förtvivlan

kedjar meningar ,syr ihop kapitel

drar paralleller mellan dimensioner

endast för att det till sist överger



gryning når fram, måne i centrum

musiken kryper bort repulsivt

det abstrakta roterar åt båda håll, och nålen av hopplöshet sviktar

ett sämre ordförråd, ett magert innehåll


klockan slår fel


oaser av lust, fristaden mellan tankar.
ett avund till det förgångna


glöden under askan släcks åter

poesin utloggad,




Fri vers (Fri form) av Julio VIP
Läst 896 gånger och applåderad av 49 personer
Publicerad 2016-12-03 11:32



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
visst kan det kännas så
alla dagar är inte blå
vad kan vi hoppas på ?
bara vara sig själv
som i en stock i en älv
då får åter orden briljans
och bjuder upp alla till dans !

har lärt mig här..det finns gott om
människor som vill ta ifrån oss både lust och glädje att finnas till



2019-03-24

    ej medlem längre
känns som ett läckande kärl
sorgfåglar har landat på ditt bord
känner igen närvaron
kram <3

2017-10-22

  Ninananonia VIP
Berörande poesi...
2017-03-04

    ej medlem längre
Ren smärta i vågor
glöden som brinner i hjärtan
2017-01-10

  Lindha W Gustavsson
Texten "fastnar" i huvudet, och gör att man minns dina välformulerade rader. Tummen upp!
2016-12-06

  limerick VIP
Tack för denna bildrika text och välkommen att logga in på nytt.
2016-12-04

  OT
Tyst och vacker dikt, med mycket passande rubrik.
2016-12-03

  Sofhia Wirström
fint och vackert skrivet
din poesi
den behövs
2016-12-03

  bumerang
Inte dåligt att kunna skriva om det
Som man inte kan skriva om.
Då har man nått en högre dimension.
Av skrivande.
Alltså poesi.
Eller insikt?
2016-12-03

  Marianne Räf
Får hoppas att den - poesin -
loggar in, igen. För den behövs!
2016-12-03

  Rise Little One
Mycket fint skrivet" en stund av förväntan, en stund av förtvivlan"
2016-12-03

    Lars Gullberg

Tycker väldigt mycket om din poesi Julio. Som om du skrivit den här på en tågstation på en liten servett, som om du frusit fast i ett magiskt ögonblick och bara måste skriva ned det.

/Lars
2016-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Julio
Julio VIP