Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samvetets röst







Har en opartisk "inneboende"
en domare

ibland gör jag fel

har inget rött kort
men fått några gula




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2016-12-04 10:19



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Tankeväckande text om att vi människor inte är felfria.
2016-12-06

    Dan Myrbeck
Bra sätt att uttrycka det på.
2016-12-06

  Solstrale VIP
Du vet väl att de fel vi gör, blir bra lyrik... ;)
2016-12-06

  Ingrid Trolle
Några gula kort
kan väl passera
men någon gång
mer så blir det
rött. Bra liknelse
2016-12-05

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Låter som att "Luther sitter på axeln".
Hoppas att du inte blir bannlyst utan
att det stannar vi d gula kort.
Kram. TBG.
2016-12-05

    Håkan B Andersson
lysande...som vanligt!
2016-12-05

  Lars Hedlin
Starkt och bra!
2016-12-05

  ULJO
Allt gott till dig
2016-12-05

  Maria Sundelin VIP
Det är vi många som fått
Kramar
2016-12-04

  Johan Strömstedt
En bra liknelse till vårt egna samvete och där till hörande attribut. Att uttrycka sig enkelt så att de flesta förstår, ja den konsten är svår.
2016-12-04

    Elisabeth Nilsson VIP
En bra liknelse klädd i lite humor, trots allvaret.
2016-12-04

  M.Eta
Ingen människa är felfri. Fin liknelse!
2016-12-04

  Blomma-Stjärna VIP
samvete är bra att ha -
Nils-Roberts kommentar om din utstrålande kärlek som kommer de gula korten att "försvinna" är ett bra tillägg!
2016-12-04

  Rise Little One
Man får inte köra så hårt mot sig själv ;)
2016-12-04

  Nils-Robert
Du behöver inte ha dåligt samvete. Du strålar så mycket kärlek att de gula korten försvinner
2016-12-04

    ej medlem längre
avstängd några matcher alltså.
2016-12-04

    ej medlem längre
Ja, vi får vara glad när det räcker med gult... det går förstås inte att undvika för ingen är felfri.
2016-12-04

  Stanley Rydell
Det är oftast den strängaste, kanske ska börja ta ut hyra. Elegant liknelse gult och rött kort. Kanske rimligt med gröna kort också, kanske det sker när man delar på poeter.se
2016-12-04

  överlevaren VIP
Mycket bra liknelse!
2016-12-04

  Öknens Ros VIP
Bra liknelse med gula och röda kort! Utvisning vill man ju inte ha, bra med en varning då.
2016-12-04

  Niliboy
Du är inte ensam, vi är nog många, men domarna är flera!
2016-12-04

  Marianne Räf
Bra illustration av Samvetets röst!
2016-12-04

  i af apa
vad bra! vore synd att bli utvisad
av sig själv. men några gula kort får man
ta som en skarp varning...

fint skrivet!
2016-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP