Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Latens

Jag fann platsen, kanske av en slump,
intill en barndomsstig i skogen,
när alla år hade gått
och alla dagar av svamp och mulm,
och alla höstar av löv, vemod och dimma.

Ordlösa sagor bröts sakta ner av tid och väder.
Nu tilltog skogens prassel i susande kyla,
överväldigande i melankolisk extas.
Med hänförelsens lättnad och skeva logik
sveptes du bort med alla dina slitna band.




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-05 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP