Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svårt men inte omöjligt






Bördan var tung
gick med stapplande steg

snubblade och föll
reste mig igen

om och om igen

en mödosam väg
mot befrielsen

efterhand blev bördan lättare
och stegen stadigare

småsprang den sista biten

befrielsens stund var inne
drog en lättnadens suck




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2016-12-05 12:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är så man lär sig...bra...
2016-12-10

  StinaJ VIP
Kraft och styrka
2016-12-06

    Dan Myrbeck
Kan man inte ställa ifrånsig
baggaget ett tag?
2016-12-06

  Janina Kaminska
Tänkvärda hoppfulla ord.
2016-12-06

  Anya VIP
Skönt att befrielsens stund kom. Jaa vi är många som bär en börda...kanske gör vi det alla var till mans? Bra bild du frammanar.
2016-12-06

  Solstrale VIP
Så skönt att höra din lättnadens suck! :)
2016-12-06

  M.Eta
Återigen skriver en fantastisk liknelse om att komma igen. Fint!
2016-12-05

  Nils-Robert
Så livsbejakande och positiv dikt från en som kämpat sig genom livet.
2016-12-05

    ej medlem längre
Tänkvärda ord om prövningar som tynger mer än man mäktar med ibland!
2016-12-05

  Eva Helene VIP
Hoppfullt och mycket fint!
2016-12-05

    Peter Söderqvist
Nästan en Golgatavandring.
Bra skrivet.
2016-12-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Trots allt går livet lättare och bördorna lättar. Du skriver så bra om detta.
2016-12-05

  louisegirl
En stor lättnad och frihet efter den tunga bördan <3 Starkt och bra fångat!

2016-12-05

    ej medlem längre
jag ramlade för nån vecka sen. det var inte halt ens. trampade på en tallkotte och föll, skrubbsår på knäna och armbågarna, vänster tumme stukad. tur att snön ännu ej kommit.
2016-12-05

  Öknens Ros VIP
att känna befrielse efter att ha kämpat länge måste kännas som en stor seger.
2016-12-05

  Niliboy
Ja, vafint, gör mig själv fri just nu. Går ur kyrkan.
2016-12-05

  Marja-Liisa Koski VIP
Förlust av dem innerligt älskade, gör så ont, så ont.
Jag vet.
Trots allt skall vi kunna hantera livet, torka tårarna och låta minnena som obetalbara guldkorn förgylla vårt liv.
Med kärlek.
ML
2016-12-05

  överlevaren VIP
Orden andas blandade känslor!
2016-12-05

  ULJO
Du är fantastisk på att skriva sådant man sedan kan dra paralleller till det verkliga livet. Helt fantastiskt
2016-12-05

  Marianne Räf
Vägen hem brukar kännas kortare
å lättare, än färden bort...
2016-12-05

    ej medlem längre
Styrka och mod bor i dina ord.
2016-12-05

  Maria Sundelin VIP
Ja, befrielse är en bra känsla.
Kramar
2016-12-05

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2016-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP