Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adventsstakarna

Oj då är det redan första advent, har det verkligen gåt nästan elva månader sen sist hur kan det vara möjligt. Men nu var det möjligt och då skall adventsstakarna fram från sitt gömställe, där den varit gömd i månader. Problemet som nu uppstår är att komma ihåg var den gömdes efter trettondagen. Då packades allt ner adventsstakar, ljusslingor och allt fungerade.

När man packar upp desamma nästa advent, fungerar de då? NEJ!

Där har advents-djävulen varit framme och sabbat så inte ett skit lyser. Till råga på allt så är lamporna seriekopplade så det går inte direkt att peka ut vilken lampa som är trasig. Det blir till att tillbringa timmar med voltmeter och ett tjog reservlampor.

Som lök på laxen är heller inte alla lampor likadana. Det beror på hur många av dem som är kopplade i serie. Hustrun som är totalt ointresserad av vilken spänning lamporna skall ha blandar dem givetvis i en stor hög i kökslådan. Alltså åtgår ytterligare någon timma med att mäta motståndet i lamporna.

Som om det inte vore nog, som nu senast, när allt var uppmätt och trasiga lampor bytta och det ändå inte lyste. Då hade advents-djävulen kommit på ett nytt trick. Han hade böjt kontakttungorna för lamporna så det var bara att slita bort lamporna igen och böja tillbaka kontakterna. Nej släng alla stakar och köp nya, det blir billigare i längden och så får jag flera timmar över till att mysa framför stakarna




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 397 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-05 12:33



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Hahahahahaha....... STOOR igenkänningsfaktor i detta spektakel.... Så BRA skrivet!!
Håller med dig - köp nya. De kostar under femtiolappen på Jula!
2016-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson