Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens tid

Nu lyser stjärnorna så klara
där rimfrost lagt sin filt
Nu sover barnet i sin säng
sin sömn så skönt och milt

Nu packar tomten sin släde
och spänner för sina renar
Nu glimmar månens strimma
bland granbarr och enar

Det sprids en doft av jul
över landsbygd och härd
Det pyntas och det fejas
i vår vackra vintervärld

Nu klämtar jul klockans ton
på farstubron står gröt
Nu kokar skinkan på spisen
och polkagrisstång så söt

Nu läser någon om barnet
som fötts i krubbans strå
Nu längtar någon till stunden
på presenter de ska få

Nu flammar lågan i brasan
det knackar på en dörr
Någon talar så vördsamt
om dem som levde förr

Nu tindrar barnens ögon
över klappar som de fått
Nu bjuder någon till bords
men tomten han har gått

Nu blåser vinterns kyla
kring stugdörr och knut
Nu önskar barnaskaran
att julen aldrig tar slut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 511 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-12-21 23:05



Bookmark and Share


  H.C.B
springer in och kasstar lite glitter och busar ut igen. För evigar mig här och nu. Bara du som kan radera.
2017-01-22

    Birgersdotter VIP
Väldigt stämningsfullt och fint.
2017-01-01

  Salvation Pepper
Så klassiskt fint det kan bli!
2016-12-29

  Lars Hedlin
Fin
2016-12-28

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint om julstämningen...
2016-12-24

  Ingrid Trolle
En vacker dikt om julen
som alla borde få fira,
barn såväl som vuxna
2016-12-22

  Eva Langrath VIP
Fint julrim
2016-12-22

    Dan Myrbeck
Mycket bra julskaldat!
2016-12-22

    Elisabeth Nilsson VIP
En jul man vill önska alla barn, skriver du så fint om.
2016-12-22

  Niliboy
Nej, aldrig skall julen ta slut!
2016-12-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO