Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snölyktan

Lillefar kom hem efter arbetspasset,
nöjd och en aning sällskapssjuk.
Hade saknat skratten och barnfotetasset,
ishockeysnacket, och Söta Fruns lilla juleduk.
Stormar in genom dörren med ett ivrigt "HALLÅ!"
Men möts ju av just ingenting.
Inga skor där skor brukar stå,
inga spridda kläder runtomkring.
Då hörs ett mummel från en trappa upp,
Far möts av den stängda tonårsdörren,
Ooops, dambesök. Kycklingen har visst blivit tupp,
drabbats av den feberstinna snurren,
jag går ned i mitt tomma kök. Då hör jag plötsligt skratten,
i vintern utanför.
I den kyliga vinternatten en snölykta byggs
som sig bör.
Alla går in, det blir lugnt i vårt hem.
Och Far han är trygg, nu sover alla fem.




Bunden vers (Rim) av Niklas Liljehammar
Läst 382 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-07 07:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Liljehammar
Niklas Liljehammar