Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandkanten

Det fanns ett vattenbryn som följde efter Robert Palmer en gång.
Minns att det vätte hans byxor.
Tror det rullade vidare mot nya stränder.
Vi söker något när vi går i vattnet.
Något som ska visa sig
Skriva svaret.
Dyrka låset.
Solen kysser ett moln och jag undrar om du gått
I sanden och tänkt?
På mig
På oss
På att inga svar någonsin hittas där?
Vi var en strimma hopp i ett kompakt
mörker.
Jag snubblar alltid på samma sten.
Den har alltid legat just där...
Men jag upptäcker den aldrig i tid.
Sen står jag där igen
Med våta byxor och allt mindre hår på huvudet.
På strandbaren spelar de Jonny and Mary.
Jag återvänder till nuet!




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-07 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge