Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det blir kallt


vinterresa

det frostnupna
skymningsljuset
letar sig igenom
hyttfönstren

defrostern gör sitt bästa
att hålla rutorna fria
från is på insidan

det står korgar med krabba
i ruffvärmen
skeppshunden har
fått sällskap

hummer i hyttvärmen
skaldjur fryser
lätt hjäl

peter ringer
han vill ha hjälp med transport
en låda hummer

vi träffas vid vallda trekant
värme i skåpet på bilen
det svarta guldet
är känsligt

får in lådorna
på fiskauktionen
försäljningsprotokoll
i brevlådan

kör hem i vintermörkret
stjärnorna blinkar iskallt
tänder i pannan
middag och sömn




Fri vers av tom boreland
Läst 485 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-07 20:10

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Och hunden in i värmen också.

Jäkligt stolt att ha äntrar din båt. Din näring. Ditt liv.
Ett minne för livet. .
2016-12-07
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland