Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koranen, Bibeln och Solen

Jag vill inte be mot mecka,
Jag vill be mot Solen.

Jag vill ej vatikanen besöka,
Hellre Amazonas skog.

Behöver ingen präst, imam eller nunna.
Jag biktar mig till ugglan.

Bibeln & Koranen är endast papyrus och bläck.
Sagor är för små barn.

Moder jord är på riktigt,
Hennes historia är verklig.

Lär mig inget av Homo Sapiens,
All min kunskap är från Naturen.

Från lera är jag kommen,
Och till lera skall jag återvända.

Låt det vara ljus,
Låt solen skina!




Fri vers (Fri form) av Goran Tekoshar
Läst 427 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-12-08 15:09



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Helt Bra !!!
2018-06-14

  Goran Tekoshar
Tack för de fina kommentarerna :)

inklusive de mindre trevliga :)
2016-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Larz heter jag.
Och utan Jesus fanns inte solen.
Jesus är Skaparen.
Att det finns kristofobi är en annan femma.
Han är medveten om det.

Solen är död.
Materia.
Du har tydligen stirrat för länge på den, eller kanske in i din navel.
2016-12-11

    ej medlem längre
Så jordnära och väl skaldat. :-)
2016-12-11

  Öknens Ros VIP
säg ja till Solen

nej till religionen


fast utan kristendomen hade vi inte haft röda dagar i almanackan, då hade vi fått mindre lediga dagar och fått arbeta istället.
2016-12-11

  Ann V Åhsberg VIP
Det är det bästa jag har läst på länge.
Tack!

"Behöver ingen präst, imam eller nunna.
Jag biktar mig till ugglan.

... All min kunskap är från Naturen."

2016-12-11

  Goran Tekoshar
Lars utan solen vore du Nil. Om du nu tror att solen är död pröva och stirra in i den en längre stund... halleluljah!
2016-12-09

  Staffan Nilsson
Vackert!
Befriande fritt från religiöst klet.
2016-12-08

  Flicis VIP
Ja, se det sägs, att man blir glader av egen tro. Och Gud skapade solen, himlen, stjärnorna och så vidare. Så visst .. varför inte visa sin tro, på sitt sätt.
2016-12-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag är kristen och tar TOTALT avstånd från Vatikanen.
Det finns inget som helst samband mellan påveväldet och kristendomen.

Solen är ett dött föremål, precis som den vidriga halmbocken här i Gävle.
2016-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Goran Tekoshar
Goran Tekoshar