Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tingglädje

En liten accent som man tillför ett rum

kan ge mycket glädje och trivsel

och detta är så individuellt

Det som betyder något för en person

kan vara likgiltigt för en annan

Det är precis som relationer mellan människor

Vissa personer känner man spontant

en sympati och glädje för;

och på samma sätt ger ett föremål

en utstrålning av trivsel och glädje

Ett exempel kan jag nämna här

På Tradera såg jag en oanvänd väggklocka

och som legat kvar i ett lager från 70-talet

Denna bjöd jag på med utropspriset 100 kronor

Det var ingen annan som bjöd så jag vann den

Den är senapsgul, med snirkliga arabiska siffror;

vackra tim- och sekundvisare

Den hänger nu framför mig

där jag sitter vid min dator

och för mig skapar den en trivselkänsla

som jag inte kan förklara

 

 

;




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-09 09:12



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
En underbar känsla i denna dikt .Värme som strålar ut ur din lekamen och urverket skiner med sina vackra siffror!
2016-12-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket fynd att glädjas åt!
2016-12-09

  Marita Ohlquist VIP
Din klocka är ett riktigt fynd!
2016-12-09

  Valter Örn VIP
Den tickar inte för mitt ego utan för min estetiska känsla ...
2016-12-09

  Öknens Ros VIP
låter som en riktigt fin klocka. :)
2016-12-09

    Sefarge VIP
"Fråga inte vem klockan
Tickar för.Den tickar för
vårt ego! "
:)

2016-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP