Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chanslös redan från början






-Rita så många streck du vill
sa far

gjorde så
olika antal varje gång

han kryssade över ett streck i taget
-Jag vann, du förlorade, jag vann...












Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2016-12-09 11:10



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
En svår barndom växer fram i orden.
2016-12-12

  lila fjäderblomman VIP
Stark och berörande sorglig på många sätt.
2016-12-11

  ResenärGenomLivet VIP
Den räknegrejen känner jag igen...jobbig känsla...
2016-12-10

  Nils-Robert
n pappa gjorde genom att vi räknade knappar på hans skjorta. Det väcker glada minnen. :-)
2016-12-10

  Eva Helene VIP
Bra bild ur barndomens hårda grymma skola.
2016-12-10

    Peter Söderqvist
En kort stund med ett varaktigt innehåll.
Fint.
2016-12-09

  M.Eta
Din far hade nog inte förmågan att ängna sig åt och leka med sitt barn, bara vara översittare och straffa! Ingen rolig barndom.
2016-12-09

  Maria Sundelin VIP
Dålig pedagogik
Kramar
2016-12-09

    Dan Myrbeck
Mental aga.
2016-12-09

    ej medlem längre
Vilken otäck barndomsbild!
2016-12-09

  walborg
Vilken bedrövlig barnrumpa han var
2016-12-09

    ej medlem längre
Med ett sådant beteende skaffar man sig inget förtroende
2016-12-09

  Anya VIP
Vilken otroligt omogen "lek" från en vuxen. Texten är stark och berörande.
2016-12-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänk att en vuxen människa kan vara så liten!
2016-12-09

    jaybird
Det är så lätt att missa strecket, den röda linjen. Föräldraskapet.

Lekande lätt om en tyngd.
2016-12-09

  Gunnel Eriksson VIP
Han behövde tydligen hävda sig.
Så skapar man inte självkänsla hos barn
det vet både du och jag. Bra att du
berättar.
2016-12-09

    ej medlem längre
luffarschack? länge sen jag själv lirade luffarschack...,
2016-12-09

  louisegirl
Härskarteknik och sårande av en vuxen...Berörande <3...väl fångat Marita!
2016-12-09

  Öknens Ros VIP
den vuxnes sätt att på ett barnsligt sätt visa sin makt, vara den som sätter upp reglerna.
2016-12-09

  ULJO
Härlig symbolik. Den kan man omsätta till vardsgsliv och ha stor nytta av
2016-12-09

  Solstrale VIP
Härlig! Väcker nostalgi! :)
2016-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP