Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havrefras och jordgubbar

som den där ljumma vinden
du sveper över hagar och ängar
eller var det bara jag?
som blåste ut ljuset (livet)
med en vindpust
mitt liv
din äng
där hela vår brustna kärlek blommar
eller är den höstvissen nu?
förvirrad och snart lagd på is

det frasar i alla fall under mina fötter
obarmhärtigt fast ändå beständigt
när jag saknar dig
Havrefras
gav jag till hästarna i hagen
Havrefras
krasar under min tyngd
tyngdlös fastän ändå sumotung
Havrefras
la jag i filen den sommarn
krispigt fastän ändå syrligt

hur hänger det ihop?

hur kan det komma sig att du
blir allt jag sörplar i mig
i stundens hetta

min sommar smakar jordgubb
du smakar fortfarande bara Havrefras




Fri vers av Cecilia H
Läst 373 gånger
Publicerad 2006-05-16 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cecilia H
Cecilia H