Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dom hade inget och vi hade mer





för tänderna som dödar läpparna
och upphetsat viskar
att morgondagen inte behöver finnas



för förgörelsen
den som alltid vilar runt hörnet
som ett skenheligt hot
kanske ändå bara
som en påminnelse



för orden vi säger gemensamt
och tankarna vi tänker var för sig
det som förenar
men samtidigt separerar
mig från dig



för nykterheten vi inte behöver
men ändå söker
när vi tröttnat
på våra tonårsideal


för den förgörande familjetraditionen
2006 blir 2016 på en sekund


för varje utkast till händelse
och känslorna vi blivit besvikna på
aldrig någonsin har livet
behövt handla om annat
än dig och mig
när vi fått bestämma



för pengarna som vi lät spela roll
och orden vi inte vågade yttra
vi tänkte väl
att dom skulle förgöra oss



för december som tar oss tillbaka
till tonåren
och alla känsloutbrott framför spegeln
vi ägde dom tillsammans



för din röst i trapphuset
när jag tröttnat på min ensamhet

för att du är dagens eviga höjdpunkt
även om den tar slut

för att det blev vi
när det kunde blivit så mycket annat




Fri vers av Patrik Englund VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-12-10 09:36



Bookmark and Share


  Engel
Du söker dig metodiskt fram till det som allt handlar om. Vackert.
2017-09-08

  freathe
Du är väldigt bra på att skriva smärtsamt bra avslut på dina texter. Även här.
2017-02-20

  Den lilla tänkande
Vad handlar det här om? :)
2016-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Englund
Patrik Englund VIP