Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min egen översättning och tolkning av Leonard Cohens text "Suzanne". Originalet: https://youtu.be/svitEEpI07E


Suss (Suzanne)

Suss, hon tar dig med
till sitt gömsle invid floden
Där drömda skepp passerar
får du finnas intill henne
Hennes tankar finns i fjärran,
hennes tankar är som dina
Och hon ger dig te och frukter
ifrån andra sidan världen
Och just som du tänkt säga
att din kropp och själ är tomhet
Då får floden ge dig svaret
att din kropp och själ
för evigt varit hennes

Du vill flyta med
Du vill flyta fritt
Du har hennes tillit
För du har rört hennes perfekta kropp
med din själ

Och Jesus var en sjöman,
när hans fötter rörde vattnet
Länge satt han spanande
i sitt ensamma torn av drivved
Och när han helt säkert visste
att endast de förlista såg hans gärning,
sa han: "Alla ska få segla fritt, tills
havet blir deras befrielse"
Men han själv var bruten,
redan före stormen
Övergiven, nästan människa,
medan din vishet flöt förbi

Du vill flyta med
Du vill flyta fritt
Han har din tillit
För han har rört din perfekta kropp
med sin själ

Suss tar din hand
och hon för dig ned till floden
Hon bär trasor, hon bär fjädrar
som hon köpt hos Myrorna
Och solen målar guld på hennes hud,
Madonnan ifrån hamnen
Och hon visar sina skatter,
där bland sopor, där bland grönska
Du hör stilla gråt från vassen
Du hör stilla gråt från floden
Du hör längtan efter kärlek
Och den längtan den är evig
Medan Suss tar fram
sin spegel

Du vill flyta med
Du vill flyta fritt
Hon har din tillit
För hon har rört din perfekta kropp
med sin själ




Övriga genrer (Översättning) av Herr Farbror VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-11 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP