Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hjärtas växthus

I växthuset i mitt hjärta finns många fröer
Ett frö heter Kärlekens frö

När det fröet gror och frodas
blir det till en fantastisk blomma
Den vackraste blomman av alla blommor

Den blomman
ger hela min kropp
och hela min omgivning
den finaste harmoni

I mitt hjärtas växthus finns ett annat frö
Det heter Ilskan frö

När det fröet gror och frodas
blir det till en förfärlig växt
Den förfärligaste växten av alla växter

Den växten
gör hela min kropp
och hela min omgivning
illa till mods

När jag, trädgårdsmästaren
i mitt hjärtas växthus,
uppmärksamt vakar över mina växter
och jag ser ett Ilskans frö börja gro

Tar jag försiktigt upp det, öppnar fönstret
och låter det blåsa bort med vinden.

Sedan stänger jag fönstret och
planterar ett nytt frö på dess plats
Ett kärlekens frö

När det fröet gror och frodas
blir det till en fantastisk blomma
Den vackraste blomman av alla blommor

Den blomman
ger hela min kropp
och hela min omgivning
den finaste harmoni

Om jag, trädgårdsmästaren
är flitig och tar väl hand om
mitt hjärtas växthus

kommer där snart
bara att finnas
Kärleksblommor

Då blir jag så lycklig




Fri vers av Kunzang
Läst 261 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-12-11 19:40



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Så härligt ! :)
2016-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Kunzang