Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natteld och önskan

 

Klär min önskan

i ord som jag viskar

 

lägger till ro

i utbredda kluten

 

knyter ihop med

den eldröda snodden

 

för den till kinden

till avsked, till lycka

 

lägger den sedan

till brasan som brinner

 

ser allt försvinna

när önskan får vingar

 

bli till en svärm

av glödande gnistor

 

som flyger mot natten

och växer till stjärnor

 

 

Så står jag kvar

och ser upp mot mörkret

 

och hör andra röster

från eldar långt borta

 

som önskar, som viskar

de ord som blir fåglar

 

som flyger med hopp

till den som behöver

 

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-12-12 10:23



Bookmark and Share


  Susanne Klint Martell
Bravo!
2016-12-18

    Anneli A
Tjusigt!
2016-12-18

  Ingela Svenson VIP
Vackert och hoppfullt i mörkret!
2016-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP