Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära Mamma

Kära Mamma,

Inför din mens bugar jag, bugar inför din livmoder.
Ty det är från de stjärnorna och stoftet kommer.

Män behandlar dig fel, oavsett syster, mor eller älskare.
Ty de glömt att deras liv pressats ut av dig.

Adam skapades inte av lera, Eva skapades inte av Adams revben.
Båda är dina underverk kära mamma.

Många är de som ser ner på dig, och kallar dig svag.
Ty de själva saknar styrkan att skapa liv.

Ödmjukhet och tacksamhet strömmar genom mig.
När jag betraktar din magi och ser dig föda.

Stunden kommer för alla, då klockorna ringer.
Stunden kommer för alla, då vi till vårt (liv)moder hittar.






Fri vers (Fri form) av Goran Tekoshar
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-12 12:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint skaldat och härligt uppfriskande att läsa.
2017-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Goran Tekoshar
Goran Tekoshar