Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du var här nu

Om du var här nu
Hade jag fört mina fingrar genom ditt hår
Jag som sällan är intim
Annat än i min frenesi
Att prygla min kropp på gymmet

Om du var här nu
Hade jag sagt de orden
Som länge suttit i min hals
Den outtalade meningen
Vars ivriga vilja att lämna min tanke
Gett mig somatiska besvär

Om du var här nu
Hade jag letat rätt på min finaste skjorta
Knäppt varannan knapp
I hopp om att den ändå ska av
Innan natten är all
Och äggröran bränns vid i stekpannan

Om du var här nu
Hade mitt ansikte klarnat
De allvarliga dragen hade tunnats ut
Du gör det förflutna oviktigt
Du målar framtiden i ljusa nyanser
Jag älskar ditt sätt att se på livet

Om du var här nu
Hade vi försjunket i långa samtal
Vars innehåll vi senare helt glömt
Det är den takt vi bygger i våra dialoger
Den dans vi för i ord
Vars innehåll får mig att förstå
Hur våra kuggar passar perfekt i varandra

Om du var här nu
Hade jag bett dig att stanna
Så länge våra hjärtan orkar att slå




Fri vers (Prosapoesi) av valpen
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-12 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen