Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inväntar mognadens tid






Har länge burit på en längtan
letar efter de rätta orden

de hänger som gröna kart
på önskningarnas träd

inväntar mognadens tid
då orden skall komma




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2016-12-13 11:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Just så får man göra ibland...mycket bra beskrivning...
2016-12-16

  Salvation Pepper
Att vänta och längta är gott!
2016-12-15

  ULJO
Enastående diktat
2016-12-14

  Lars Hedlin
Bra starkt och fint i önskan!
2016-12-14

  Niliboy
Ja, jag brukar också vänta å det skall bara kännas rätt!
2016-12-13

  Johan Strömstedt
de finns redan där, vilket du visat i dina texter.
2016-12-13

  Öknens Ros VIP
fin önskan kanske uppfylls.
2016-12-13

    Peter Söderqvist
Härligt sammanlänkad dikt.
Fint skrivet.
2016-12-13

  Solstrale VIP
Träda,mekaniker just handlar om att det skall sprickanutni blom, trädet alltså... Tycker du har fångat det!
2016-12-13

    Dan Myrbeck
Ja, ibland krävs tid..
2016-12-13

    ej medlem längre
Ja, "längtan heter min arvedel"... skaldade Karlfeldt.
Så är det många gånger, sökandet efter de rätta orden och nyanserna...
2016-12-13

  Gunnel Eriksson VIP
Plötsligt är de färdiga och trillar
fram i hjärnan, som ibland hållit på
att jobba ett bra tag med dem.
Bra skrivet om hur det är att vänta
på "mognadens tid".
2016-12-13

    ej medlem längre
slå i en ordbok. lyssna på teve. fantisera runt vad du läser o hör. väv in en story i det hela.
2016-12-13

  StinaJ VIP
Bra att låta karten mogna. Då framträder smaken mera. Precis som dina ord kommer att göra när de har mognat färdigt.
2016-12-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Så känns det ibland. Utan att man egentligen vet vad denna längtan strävar efter.
2016-12-13

  Marianne Räf
Såå väldigt bra !!
2016-12-13

  M.Eta
Tycker att du hittar många fina ord i dina fina texter så helt omogna är de inte!
2016-12-13

  Anya VIP
Kart på önskningarnas träd...vilken fin infallsvinkel. Jaa jag inväntar också mognadens tid... vet inte riktigt vad jag längtar efter.
2016-12-13

  Maria Sundelin VIP
Tid är ibland svår att hantera
Kramar
2016-12-13

    ej medlem längre
Så här tror jag många av oss känner...att längta efter något vi inte riktigt kan definiera.
Som alltid en tänkvärd och stark text från dig.

2016-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP