Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BLÄNDVÄRK

 

Bländad gick hon

i Mammans fotspår

 

såg inte tecknen skrivna

med stora bokstäver

 

fast hon läst dem

många gånger förut

 

trodde hon såg kärlek

och trygghetens famn

 

läste boken upp och ner




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-12-19 17:13



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Handlar för mig om vikten av stt göra Medvetna val.. Kopiatorn har sina begränsningar. Att vara trygg i sina egna beslut=självlänsla
2017-01-06

  ResenärGenomLivet VIP
Ibland får man lära sig den hårda vägen...
2016-12-24

  Petter Wingren
Snyggt slut. Frågan är om hon valde eller råkade läsa boken upp och ner.
2016-12-22

  Marita Ohlquist VIP
Det är lätt att bli vilseledd när man gärna vill tro!
2016-12-19

    ej medlem längre
mycket djup och poetisk fyndighet i denna text!

metaforerna med bokstäver/bok är alldeles förträffliga, gillar det väldigt mycket! dessutom bär dikten livets allvar vibrerande i orden, över och under orden... griper, når in...

Kierkegaard sade en gång att "vi lever våra liv framlänges men förstår de baklänges", jag vet inte, men kanske de orden passar in på din superba dikt här...

applåder såklart! tack.
2016-12-19

  ULJO
Håller med Zavanna
2016-12-19

    Sefarge VIP
Lätt att fastna omedvetet
I gamla inkörda spår!
Många i mänsklighetens
Historia som gjort den
upptäckten och en del
Tyvärr som aldrig kom
där ut ur.Klokt insiktsfullt
Skriftat!
:)

2016-12-19

    Dan Myrbeck
Jaa, lättare med facit i hand!
2016-12-19

    ej medlem längre
Med historien i ryggsäcken blir man lätt blind för en annan verklighet.
2016-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP