Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När rösten försvann






När tystnaden föll över Hallgatan nio
det liknade mest gammal stumfilm på bio

gester och minspel fick ersätta talet
ibland blev det bra ibland blev det galet

telefonen ringde var på väg att svara
suckade och tänkte det får nog vara

dagarna gick och rösten kom tillbaka
aldrig mer jag vill den försaka

nu kan jag prata och tralla vad härligt
påtvingad tystnad det är besvärligt





Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2016-12-14 11:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om din text
2016-12-18

  ResenärGenomLivet VIP
Kanske inte så roligt att uppleva, men kul skrivet...själv har jag varit med om det flera gånger och märkt att när jag viskar så viskar folk tillbaka och det är ganska roligt...:-))
2016-12-16

  Eva Helene VIP
Vilken härlig dikt i bunden form, ja riktigt trallvänlig blev den ju!
2016-12-15

  StinaJ VIP
Tänkvärda ord, om talet och dess betydelse.
2016-12-15

  M.Eta
Fint rimmat om en besvärlig situation.
2016-12-15

  Salvation Pepper
Att stoppa sig själv är olyckligt.
Glad att du kom fri.
2016-12-15

  Maria Sundelin VIP
Hihi rolig, men med alvarlig tvist
Kramar
2016-12-14

  ULJO
Fint skrivet och rimmat
2016-12-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra rimmat och diktat! har varit med om detta några gånger. Det är högst frustrerande!
2016-12-14

  Niliboy
Riktigt trevliga verser å rim!
2016-12-14

    ej medlem längre
Tänker på sorg och försöken att överleva det.
Din text är fin.
mvh annokas
2016-12-14

    ej medlem längre
jag tycker det är roligt att vara tyst. babblar för det mesta för mig själv.
2016-12-14

  Rise Little One
Din poetiska röst är alltid klar och tydlig här på poeter.se.
2016-12-14

  Anya VIP
Låter som om diktarjaget hade en inflammation på stämbanden. Låter jobbigt...men vad är att göra? Glad att få ta del av din röst här på poeter.
2016-12-14

    ej medlem längre
Så härligt att få höra din röst igen!
2016-12-14

    Peter Söderqvist
I tystnaden vilar bland mycket annat, lugnet, men också kyla och missförstånd.
Din text belyser de senare på ett fint sätt.
Jag gillar rimmen.
2016-12-14

    jaybird
En bärande dikt, varken hes eller sprucken. Härligt!
2016-12-14

  Öknens Ros VIP
skönt att få rösten åter
hör så fint det låter!
2016-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP