Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glashus

om jag visste svaret
hade jag ställt rätt fråga

om jag visste frågan
hade jag gett dig rätt svar

men jag mumlar
en osammanhängande fråga
och flackar med blicken
mellan golvet
och ingenting
du ser på mig
med oförstående ögon

du ställer en främmande fråga
och jag ger dig ett svar
jag själv
inte förstår

det mesta gör jag
för att jag borde
sällan för att jag vill

det är lätt att tappa meningen
allt för svårt att klamra sig fast
omöjligt att behålla
något så abstrakt
ändå sträcker jag mig efter den
men jag når inte

jag når inte

om jag visste vad du frågade
hade jag gett dig rätt svar

om du förstod mitt svar
hade du ställt rätt fråga

sanningen är så skör
att varje gång vi snuddar vid den
går den sönder

och vi ställer samma fråga
om och om igen




Fri vers (Fri form) av Ellen N
Läst 417 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-12-14 13:39



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Jag tror många kan känna igen sig i dina formuleringar. Det är fint att läsa en text som kommer inifrån.
2016-12-19

  S.A.I. Steve Lando VIP
du har alltid rätt, det är bara så det är.

härligt framfört!
2016-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Ellen N
Ellen N