Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till er med makt

Ni med makt -
vet ni inte att
krig är lidande?

Ni med makt -
vet ni inte att
krig är död?

Ni med makt -
låt fredens duva
få leva!




Fri vers av Dan Myrbeck
Läst 481 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-12-15 18:09



Bookmark and Share


  ULJO
Strålande
2016-12-19

  Lars Hedlin
De som ger hat och krig är inte fria De som dödar är redan döda själva
2016-12-18

  Karina"Kia"
Makt är ett evigt krigande för att visa stor ställning!


Jag vill leva i fred ...Ifred!
2016-12-17

  ResenärGenomLivet VIP
Skriver under på dina ord...och de har det lätt, de med makt som sitter tryggt där de är, långt ifrån allt krig och elände...de borde kunna göra något om de bara gör det tillsammans...
2016-12-16

  Eva Helene VIP
För döva öron . . .
Nej, fortsätt så!
2016-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Jordens undergång ÄR nära.
2016-12-16

  Anya VIP
Jaa absolut sanning.
2016-12-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Maktinnehavare
åt ett enda håll
verkar vara travare...
Tar för sig bara mer...
Man önskar att de
såg mer till hur det
går för jänta och påg...
Fredsduvan såg...
Att den bra till låg!


2016-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Släpp ut den inlåsta fredsduvan och låt den blyga över jorden på fria vingar!
2016-12-16

  Per Drysén
Kraftfull appell till dem som har makten att avsluta lidandet. Välformulerad!
2016-12-16

    Elisabeth Nilsson VIP
I kortfattad text står det viktigaste av allt, makthavare tänk efter!
2016-12-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Och det kom ett dekret från ministeriet för den ultimata sanningsretoriken. Det kungjordes att: ”Krig är fred, frihet är slaveri och okunnighet är styrka.” Detta skall upprepas och memoreras tills det blir en absolut självklarhet, som ingen törs ens tänka på att ifrågasätta !
2016-12-16

  Ingrid Trolle
Maktmissbruk
Krig och svält
Det känns som
om jordens
undergång är nära
2016-12-15

  walborg
Jag är för närvarande så provocerad av allt maktmissbruk att jag nästan blir arg på denna fromma önskan.
2016-12-15

  M.Eta
Om de med makt ändå behärskade att tänka, känna, gjorde något åt det hela. Bra önskat!
2016-12-15

  Fem hjärtan VIP
Kloka och fina rader..!Ja man önskar verkligen det.. !!
2016-12-15

  Rise Little One
Underbar önskning från din penna!
2016-12-15

  Larz Gustafsson VIP
Rikta denna uppmaning till USA, som iscensatte det hela.
2016-12-15

  mickech
Sanna ord, väl sagt!!
2016-12-15

  Gunnel Eriksson VIP
Den här tycker jag om.
Du har känslan.
2016-12-15

    ej medlem längre
Om ändå de med makt kunde tänka lika klokt som du!
2016-12-15

  M:tin
Fint!!!!!!
2016-12-15

    ej medlem längre
Mycket aktuella ord i vår krigshärjade värld!
2016-12-15

    Lars J
Ypperligt diktat med viktigt budskap, bravo!
2016-12-15

  Solstrale VIP
Ja vi önskar fred inget mer att önska!
2016-12-15

  Maria Sundelin VIP
Kloka ord
Kramar
2016-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck