Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det behövs en nyttig idiot

Det behövs en nyttig idiot
i den stora slutna pyramiden
som öppnar fönster och dörrar
för att få in luft och ljus

Det behövs en nyttig idiot
som vågar tänka egna tankar
som vågar tala om livet
när det är mörkt och dystert

Det behövs en nyttig idiot
som inte bugar för övermakten
och sparkar på de svaga
för att få en klapp på axeln

Det behövs en nyttig idiot
som ser det inre barnet
den vuxna människan
och det mänskliga hos andra

Det behövs en nyttig idiot
som vill dansa i regnet
sjunga på gatan
eller gråta i duschen





Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-16 04:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa en sådan där nyttig idiot skulle jag behöva inom mig själv...tänker jag. Hoppas jag stöter på henne en vacker dag. Bra formulerat!
2016-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Tack och lov att det finns nyttiga idioter som är klokare än många andra!
2016-12-16

  Öknens Ros VIP
mycket behöver granskas med nya ögon, s.k. experter har ofta tunnelseende.
2016-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP