Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bitterljuva jul

En tid när kylan tränger

rakt in i ben och märg

En tid när allt omkring oss

har mist sitt ljus, sin färg

 

När frosten har förstenat

all skog och stigens grus

När solen tappert kämpar

att framhärda sitt ljus

 

Då doftar barndomsminnen

så välbekant och tryggt

och julens attiraljer

blir önskedrömstillflykt

 

Här finns nog ingen ondska

här finns ingen misär

och friden omger världen

i kärleksatmosfär?

 

Jag hänger mig åt känslan

och blundar så ett slag

Dras med i juledrömmen

med bitterljuvt behag




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-12-18 18:59



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Fantastiskt diktat. bra rim och flyt med en känsla och hög igenkänningsfaktor!
2017-06-13

  Den lilla tänkande
Just den här julen känns lite bitterljuv
2016-12-20

  Johan Strömstedt
Jag tror många av dina läsare kan känna igen sig. Återspeglingar och minnen. Tycker det är en fin text med mycket värme trots att det är kallt därute.
2016-12-20

  Janina Kaminska
Otroligt fin känsla...
2016-12-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, mycket bra!
2016-12-18

  Silverstripe
En fin liten julstämningsdikt!
2016-12-18

  mare VIP
Fin dikt!
2016-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP