Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

schauspiel

när jag går på bio så lutar hon framför sig åt sidan
öppnar en liten lucka i huvudet och kliar sig på hjärnan
små bitar sitter kvar under naglarna
“var filmen bra?” frågar ingen efteråt
och sen går jag bara hem

när jag går på teater själv så finns jag inte
jag klappar händerna i tio minuter
skådespelaren har övat in sin bugning
och sen åker han tvåans buss hem

när jag går på moderna museet så spyr tavlorna i mitt ansikte
jag klättrar upp i tatlins torn
skrattar åt dem nere på marken
vinkar till lenin uppe på sovjeternas palats
och sen hoppar jag ned och går hem




Fri vers av disco 2000
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-18 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

disco 2000