Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten närvarande i anden


En hel timma med Snillen spekulerar
många svåra frågor om det obegripliga
hur får man stopp på en kvinnas tårar
hur få ett bröd räcka till alla hungriga
hur får man till den tusenåriga freden
hur tvingar man en människa hålla tal
hur få poeten sjunga ljuvt som fågeln

Glad du kom Bob du var så närvarande
höll ett så fint tal och vi såg dig tydligt
Tyckte inte om pristagaren Oliver Hart
nobelpristagaren i ekonomi för han sa
"Dylan är inte här och jag bryr mig inte
vi talar förresten för mycket om Dylan
det är inget som jag kan engagera mig i"

Kemipristagaren Ben Ferringa han sa
"Fantastiskt Bob Dylan fick nobelpriset
jag har alla hans skrivor och jag kan
alla hans låtar utantill." Detsamma sa
fysikpristagaren Michael Kosterlitz
"Jag har försökt hänga med i texterna
få det rätt. Men det var sanslöst svårt"

Dessa män får gärna min välsignelse
får min hyllning och all mitt lycka till
De andra kan jag inte jämföra med
någonting som Bob Dylan har skapat
Inte heller har han sagt ett ont ord
Poeten sjunger om förtryck och kärlek
Han talar om allt det som är mitt liv.




Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 1011 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-12-19 16:50



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Din text:

Poeten närvarande i anden

Har placerats i listan över uppmärksammade texter.

Mvh
Redaktionen, Poeter.se
2017-01-07

  Svartsilver
Jag är kär i din text. Ett bokmärke.
2016-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP