Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till jul och till bords

Till jul måste allt vara up-to date

Laxen, den kallrökta eller varmrökta

skall smaka som den ska smaka till jul

Skinkan skall smaka som mammas skinka

Lutfisken ska vara mjäll och go

för att simma i sin sås av skånsk senap

(om man är skåning i synnerhet)

En Skånesnaps är också en pärla att få

till den inlagda sillen eller rökta laxen

Ja det är så mycket som skall vara up-to-date

vid julen

Att njuta av julen är att leva nu

Efter jul är allt som vanligt igen

 

 




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 137 gånger
Publicerad 2016-12-19 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP