Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul i gamla stan

Det är jul i gamla stan
elva grader kallt
snö på gatorna
folk springer överallt

Vi gick in på ett café
för att värma oss en stund
tog en macka med choklad
och du klappade en hund

Där satt en man och en kvinna
som kärleken fann
vi drack upp vår choklad
och kramade varann

Vi gick ut i vinterkylan
hörde julbönsklockan slå
jag köpte en julklapp
som du sedan ska få

Hemma kokar julgröten på spisen
brasan sprakar så mysigt skön
vi firar en gammaldags jul
med julgran så tindrande grön

Midvinter tiden är inne
månen färdas sin tysta ban
man hör julsångerna klinga
det är äntligen jul i gamla stan

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 754 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-12-19 22:24



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En sådan fin vandring med löpande små upptäckter. En varm text, som ett par Lovikavantar.
2016-12-26

  Niliboy
Fint å varm choklad!
2016-12-20

    Dan Myrbeck
Trevligt skaldat.
2016-12-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Stämningsfullt fångar du julkänslor och minnen i fina bilder!
2016-12-20

    ej medlem längre
Läser och trollbinds av dina ord.
2016-12-20

  StinaJ VIP
Vacker och finstämd text som väcker minnen.
2016-12-20

  Marianne Räf
Fina juleminnen från gamla stan !
Trallvänlig rytm å rim, går kanske
att tonsätta...-
2016-12-19

  Fem hjärtan VIP
Underbar stämningsfull juldikt!
2016-12-19

  lodjuret/seglare VIP
Det är ett äventyr att läsa en text och sedan tänka sig in i en sådan där möjlig upplevelse. Som att ta ett bad, bara mentalt sett.
2016-12-19

  Ingrid Trolle
En underbart fin
julstämning utan
jäkt och spring ut
och in i affärerna
2016-12-19

    ej medlem längre
Himmelskt vackert tonar stämningen fram! God Jul
2016-12-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO