Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt vanlig jul

Regnet det faller
julafton blir grön
barnen vill ha klappar
till tomten en bön

Granen är klädd
det faller redan barr
dansen i otakt
till en ostämd gitarr

Kulor mot golvet
krasch bom bang
änglaspelet stilla
har mist sin klang

Gröten på spisen
och skinkan har rymt
någon åt upp den
en handling så grymt

Sillen i lagen
men något för salt
strömmen bröts
i huset ganska kallt

Glöggen i glasen
för de vuxnas skull
kanske för mycket
tomten blev full

Mamma kysser tomten
när ingen ser på
kvällstidning ska köpas
snabbt ska det gå

Paket under granen
små barnögon de vet
några är öppnade
en avslöjad hemlighet

Julhelgen mot slutet
alla sover snart
firandet är över
vardag så underbart

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 368 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-12-20 03:38



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En bra beskrivning
av alla de sätt som
julen firas på.
Rörande och berörande
2016-12-22

  Anoo Niskanen VIP
Bra beskrivet.
2016-12-20

  Niliboy
Ja, se en trevlig jul!
2016-12-20

    Dan Myrbeck
En del säger God Hjul och hoppas
helgen rullar snabbt förbi.
2016-12-20

    ej medlem längre
Det är säkert vanligt och inget att önska! Synd om många som förstör julen med sprit!
2016-12-20

    Elisabeth Nilsson VIP
För alla är julen inte minnesvärd, tyvärr. Bra skrivet om en annan sida om julen.
2016-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Ingen önskejul precis, glad att den inte är min!
2016-12-20

    ej medlem längre
Julen kan vara både god och ond...alla har inte turen att uppleva den varm och vacker.
Din text berör.
2016-12-20

  StinaJ VIP
Precis så upplever många julhelgen med all stress. Du beskriver den bra.
2016-12-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO