Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en ode till julhandeln och urskogen i norr.




på väg hem från mall of scandinavia
mina kassar så tunga
av saker som mamma brorsan vännen
redan har
det ringer på luren och
snubben från greenpeace frågar
vill du höja ditt bidrag
en krona till om dan?
har inte råd nu säger jag
jag ger ju redan
han går på om urskogen i norr
den som knappt finns kvar
jag säger nej tack inte nu
sen lyfter jag mina kassar
fulla av allt det
vi redan har










Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-12-20 10:16



Bookmark and Share


  Peter G VIP
"Vart ska vi göra av allt det där vi inte behöver, vart ska vi göra av det?"

Verkligen tänkvärd text som träffar mitt i prick tycker jag!


2016-12-24

  Poeten Salvador VIP
Bra att du är personlig och inte alltför privat som alltför många, och det finns något allmängiltigt i din dikt .
2016-12-20

  alicja lappalainen VIP
Finner här efterklang av skuldkänslor..på grund av frånvaro sådana känslor. Men man skall inte älska andra mer än sig själv för det är annars en destruktiv handling.
2016-12-20

  Susanne Klint Martell
ja du, man kan inte bidra överallt
en tänkvärd text om prioriteringar
2016-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP