Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God jul gäller inte alla

Julen julen är nu här

På många många tär

Känner ensamheten större nu

Utförsäkrad som de är

 

Inga pengar hava de

I sin trygga famn

Känner bara tomhet

I sin tomma barm

 

Livet leker inte

Fastän det är jul

Tomten kommer inte

Det är inge kul

 

Ute är de kallt och vitt

Gu vad det känns trist

Fryser om fötterna

Hemlös som de är

 

Rut och Rot går bra till rik

Fattiga blir lik

Är det så vi vill ha

Säg vad du vill ha

 

Sparka på en sjuk

Känns det riktigt bra

Ta allt från en fattig en

Gör hans jul bränd

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 618 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-12-21 10:01



Bookmark and Share


    Anneli A
Mycket bra skrivet!
2016-12-23

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2016-12-22

    ej medlem längre
Nej, någon god jul förunnas inte de som mest skulle behöva det! De får det bara värre! I allt sitt överflöd sitter de styrande och skapar lagar till sin egen förmån.
2016-12-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP