Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa av dessa händelser kanske inte är aktuellt längre, jag skrev detta för några månader sedan.


Allt åt helvete

I Polen kommer lagar
av värsta sort
tvingar kvinnor att använda
galgar till abort

Eller dricka nagellack
eller ta droger
allt detta pga vidriga
manliga ideologer

Eller hoppa från en höjd
och landa på magen
vad förväntar man sig
under den lagen

Drogkarteller orsakar
död, skräck och gråt
men nej, nej
det är ungdomarna vi vill åt

i USA växer fascismen
men ingen bryr sig ett skvatt
De finansierade al-Qaida
men inte välfärden som aldrig fungerat

I Turkiet ska sexlagarna
inte ha åldergräns
jag vågar inte tänka
på lagens konsekvens

Israel förtrycker palestinier
tror de alla är Hamas
bryter budorden så
Stamfadern Abraham skulle skämmas

På tal om religion
glöm inte korståg
Kristna utförde historiens
största terrorvåg

England importerade
homofobi till Uganda
Sen kom USA med
kristen propaganda

USA fruktade Sovjet
och bomba Vietnam
bombade tills barnen
blev till damm

USA fruktade Al-Qaida
och anföll Irak
”krig mot terrorn” sa de
vi vet oljan var deras orsak

fred är inte USA:s
bästa egenskap
Krig och tortyr
är inget demokratiskt budskap

Tjurar torteras i Spanien
För folk tycker det är kul
Men Svensson tänker bara
på svarta dockan i Kalle ankas jul

Chokladbollar är en hetare debatt
än riksdagsvalen
är jag den enda som inte
är skvatt galen

Världen går åt helvete
utan tvekan




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knogkött
Läst 399 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-21 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knogkött
Knogkött