Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mistelns skönhet

Mistel ljus av kärlek
i julens sköna spår
hålla dig så ömt
långt till det blir vår
känna få din närhet
och dina vackra blad
doften av julen
gör dig extra glad

Mistel över dörren
när kärlek träder in
pussen på munnen
och på kinden din
fyll oss till julen
med glädjen du har
ljuset sprider frid
till alla och en var

Mistel vacker krona
du hör julen till
dörrpostens klenod
hänger gärna still
fyll oss med ljus
i kvällningen sen
skenet av kärleken
och i brasans sken

Mistel julens prydnad
en gång om året
röda band av siden
vackert i håret
i julnattend skimmer
när månen lyser klar
önskar vi att kärleken
bär framtidens svar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 501 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-12-22 12:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fint och nära
2016-12-28

  Angel of love
Älskar misteln och du har beskrivit dess styrka. Jättefint
2016-12-28

  Salvation Pepper
Eleganta verser om Julens kärlek.
2016-12-23

  Sofhia Wirström
fin poesi
kärleksfulla rader
förväntan
kärlek

2016-12-22

  Ingrid Trolle
Hur många har inte
väntat under misteln
på undret, som aldrig
kom.
En vacker dikt om denna
vackra växt som bär på
så mycket förväntan
2016-12-22

  louisegirl
Mycket vacker poesi
2016-12-22

  Maria Sundelin VIP
Fint om kärlek och drömmar
2016-12-22

    Dan Myrbeck
Inte roligt om man
mister misteln!
2016-12-22

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om misteln som anses ge lycka och välsignelse.
2016-12-22

    ej medlem längre
Misteln den vackra symboliserar hopp och kärlek.
2016-12-22

  H.C.B
KRAM LÄS MIN OVAN
2016-12-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO