Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drivkraft

Drivkraften är motorn i människan

Drivmedel i motorn är de medel

som finns i människan själv

Man vill bli beundrad, känna sig uppskattad

vill bli sedd och bekräftad

För att ernå allt detta

kan man göra hur stora uppoffringar som helst

och ta enorma risker

Allt detta har man kunnat se otaliga exempel på

bland svenska idrottsutövare,

särskilt de kvinnliga;

inom skidsport, speciellt utförsåkning

där många ådragit sig livshotande skador,

men även inom boxning

Jag vet inte vad det kan bero på

Men jag tror att kvinnor är mer ambitiösa

och mer vana att offra av sin kraft;

att det på något sätt ligger i generna




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-22 13:48



Bookmark and Share


  Berth
Du är en livstänkare som beskriver det bra och på ett sätt som ser ut som en dikt.
Jag tycker inte att det är en dikt men nu för tiden kan man kalla allt för dikt.
Det var i alla fall tänkvärt.
2016-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP