Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs Johannes 1:1-5


Guds Frid på jorden bland människorna som han älskar

Biskop Martin Lönnebo sa en gång vid en diskussion med muslimerna att han är glad att han fått lära känna Gud genom Jesus Kristus.

 

Jesuiten Rainer Carls har sagt att det onda inte finns - att det onda är ett svart hål som får sin näring från ljuset. Att Tro är Vetenskap och att Natuvetenskap är Tro. Gudsbeviset finns på en A4-sida och börjar med satsen Någonting Är. Om vi går med på satsen så blir slutledningen att Någonting = Gud.

 

Vi kristna har hoppeligen våra historiska misstag bakom oss.

Gud hjälpe nu muslimerna att finna frid inom sin religion.

 

Gud välsigne Er alla, kära poetvänner.




Prosa av walborg
Läst 766 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-12-22 14:07



Bookmark and Share


  Nitram P
Tack det samma! Fina och tänkvärda rader!
2017-01-25

  aol
Ja Gud välsigne oss alla, en text med sån klokhet och medkänsla,
2017-01-09

  M M Mannheim VIP
Det var en text som ger eftertanke, att det finns gott i alla religionerna.
Ja broder Martin sa sanningens ord. Själv född kristen, nöddöpt, som såg Gud i Uspenski katedralen i Helsingfors!
2017-01-04

  limerick
Tack för dessa kloka ord och din varma medkänsla. God fortsättning på 2017!

2017-01-03

  Ingela Svenson VIP
Önskar dig detsamma! En hoppfull text!
2016-12-24

  Fredrik P. VIP
God jul min vän! Hypotesen att gud finns är mycket kreativ!
2016-12-23

  Ingrid Trolle
Tack kära du för
dina vackra tankar
som manar till eftertanke.

2016-12-22

  Eva Langrath VIP
Kloka reflektioner
2016-12-22

  ULJO
Klokt reflekterat
2016-12-22

    Dan Myrbeck
Vi får hoppas att de goda delarna av resp religion tillämpas!
2016-12-22

  Ann V Åhsberg VIP
Tack för dessa kloka fina ord!
2016-12-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
Tack, fina du, för den sista raden!
2016-12-22
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg