Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du föddes med inget, nu har du mindre än det...


Börsadelns Einzatskommando

 

 

Jag pryglas av finansvalparnas valutaromantik,

där styrräntan lotsar deras feodalerektioner.

Jag är en simpel slashas, inte mycket alls för världen;

ett redskap för att göra rika till rikare.

 

Ett skratt i graniten, ett hånflin från Börsen

där jag reduceras till en vanlig människa:

en sådan som enbart skall producera kallbrand

i den lortiga arbetarklassens försök till revolution.

 

Allt stannar vid en tanke, allt reglas och fördärvas,

minsta ton ifrån patrasket tystas ner av ett nummerkonto.

Och svångremmen dras åt kring det kväljande slöddret,

medan enprocentarna får släppa ut flera bälteshål.

 

Stekta sparvar flyger med fredsduvor in i trynet

på penningväldets Führer och hans stormrika stormtrupp.

Vi blandar bark i brödet, knyter händerna i fickan,

men vi förliker oss med allt, vi hyllar vår tyrann.

 

Och allt har stagnerat, slicka uppåt - sparka nedåt,

vi har lärt oss att det finns uslare människor än vi:

Så vi tar på oss rollen som parians soldater,

som inkasserar stolthet medelst kängor mot de sämre.

 

Devalverade till verktyg för att smörja rent systemet,

det system som svek oss, samma dag som vi blev födda.

Vi kan gnälla och lipa, muttra svordomar och skrika,

men vår dom är redan klar - "Putsa skor och sälj er själ,

ni belönas när ni slitigt er ihjäl."

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 471 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-12-22 15:30



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Poesi har alla tider belyst orättvisor i samhället och nu är åter dags att göra det som du gör så bra här!

2016-12-22

    ej medlem längre
galaxer i mina braxer!!

Men du har ju alltid kvar ditt penisvärde
som Fri man,
-hårda bud och +
2016-12-22

    Dan Myrbeck
Haha! Bifogar mina finansvalpar:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1813878

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1600859

2016-12-22

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet! Sanningen om diktaturens lakejer!
2016-12-22

    Sefarge VIP
Tur det finns en
Verklighet vid sidan om
Kapitalmarknaden!
Frustande skrivelse
Mot materialismen
Tack!
:)
2016-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP