Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min syn på lönesystemet.


Metall & Papper

Vi säljer våra kroppar
för metall och papper
nödvändigheter för att överleva
mat på bordet och tak över huvet
för transport så vi kan åka, cykla, pendla
så vi kan sälja våra kroppar igen
för mer metall och papper

Vi säljer våra kroppar
för metall och papper
men inte våra chefer
de tjänar på vårt slit
om vi ber om extra metall och papper
så hotar de oss att köpa andra kroppar

Vi säljer våra kroppar
för metall och papper
för de som inte fått sålt
har dött på parkbänken
vi tävlar mot varandra
så man själv ska få metall och papper
och låta de andra sälja vidare
kamratskapen har gått i kras
pga kravet på metall och papper
Vi blir langare, vi blir tjuvar
för att få mat på bordet
vi går på välfärd
och då kallas vi för parasiter

Vi säljer våra kroppar
för metall och papper
så vi kan ta våran fredags öl
enligt slips nissarna i stockholm är det ok
Men om vi tar en fredags joint
då äger polisen våra kroppar
helkropps visitation
sen äger fängelser våra kroppar
isolerar oss mot vår vilja

När vi kommer ut och ska sälja igen
då vill ingen köpa oss
Tvingas råna sin nästa
och processen börjar om igen

Vi äger inte våra egna kroppar
vill polisen att vi ska pissa i en kopp
då pissar vi i en kopp.
cheferna bestämmer våra arbetsuppgifter
annars blir det ingen metall och papper.
Stoppar vi substanser i våra kroppar
då är det helt plötsligt fel.

vi väljer antingen
bekvämt slaveri vid liv
eller frusen, utsvulten och död




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knogkött
Läst 386 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-22 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knogkött
Knogkött