Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjungande is


Decembernatt, promenad,
hämta luft när sjön fryser till is.
Bortom mörkret hörs isen sjunga.
Den råmar som ett urtidsdjur.

Lyfter upp en katt från vägen, intill mig,
kroppen darrar, verkar skrämd på något vis.
Ögonen stirrar in i mörkret. Söker se.
Odjurets märkliga sång. Hörd för första gång.




Fri vers av Martin Lind
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-22 17:49



Bookmark and Share


  Martin Lind
De där märkliga ljuden är en upplevelse även för mig. (Förstår katten !)
2017-02-03

  Minkki VIP
"Odjurets märkliga sång"... den glömmer man väl aldrig? Fint som katten, med katten intill, att dela upplevelsen

2017-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Martin Lind
Martin Lind