Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Röda papper

Ligger på bordet
framför mig

varsamt lindas
det runt gåvan
till barnen
som ännu tror
att världen är god

i högtalarna orden
Ge oss fred på jorden
o Gud ge oss mod
att tro

Jag svarade God Jul
på tiggarens God Jul
men lade inga pengar
i papperskoppen

Unicef får en gåva till barn i nöd
sorgen över alla som lider
blandas med glädjen
över alla som finns

jag lindar det vit/röd randiga pappret
kring ännu en gåva
till barnen som ännu tror
att världen är god

ber att
mina barnbarn ska få
uppleva Fred på jorden

© Eva Hedlund 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-12-22 21:46



Bookmark and Share


  Per Rydberg
En vacker tolkning av tiden, enkel ocn innerlig!
2016-12-26

  Anya VIP
Jaa det är så berörande med barnatro...som fortfarande tror allt om gott. Du fångar det så fint här. Har också skänkt till UNICEF...och ger aldrig till tiggare. Ger hellre till organisationer. Men det är svåra val.
2016-12-24

  Bibbi VIP
Står med.
2016-12-23

  Monika A Mirsch VIP
Jag vill vandra över samma poesistigar
du beträder
med lycko önskningar
till alla våra barn
till alla barn.
Vacker är din juledikt
för fred!
2016-12-22

  Sofhia Wirström
fina rader
de inger hopp
om bättre framtid
vi alla önskar
den yngre generationen
ska få uppleva
2016-12-22

  walborg
Ber med Dig
2016-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP